english version
Αρχείο Νέων

- Το σώμα καθρέπτης της ψυχής και του νου....εδώ

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο ψυχοσωματικές παθήσεις ή ψυχοσωματικό σύνδρομο κλπ. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις παθήσεις της γενικής παθολογίας που οφείλονται σε συνειδητούς ή ασυνείδητους ψυχολογικούς παράγοντες και αφορούν όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

 

- Παραϋπνία - Σεξυπνία....εδώ

Ο ύπνος καταλαμβάνει το 1/3, περίπου, της ζωής του ανθρώπου και τα προβλήματα του ύπνου είναι πολύ συχνά, όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
Υπολογίζεται ότι διαταραχές ύπνου (ΔΥ) εμφανίζουν 1 στους 3 ενήλικες, 40% των παιδιών προσχολικής ηλικίας και 27% των παιδιών σχολικής ηλικίας, ενώ το 15% των μαθητών παρουσιάζουν υπνηλία στο σχολείο και το 10% υπνοβατούν.

 

- «Τι Είναι Καλός Γιατρός και Πώς Μπορείτε να Δημιουργήσετε Έναν;» Δημιουργώντας τη Θεραπευτική σχέση....εδώ

H πολυπλοκότητα των θεραπευτικών στόχων και αφετέρου η υποβίβαση της σημαντικότητας που λαμβάνει η δημιουργία θεραπευτικής σχέσης, οδήγησαν στην επανεκτίμηση του ρόλου και των διαστάσεων που εμπεριέχονται σ’ αυτή τη μεταβλητή.

 

- Αντιμετώπιση Λιθιάσεων του Ουροποιητικού Συστήματος με Ενδοουρολογική Προσέγγιση και Χρήση Laser....εδώ

Η εφαρμογή της ενδοουρολογίας, της εκτέλεσης δηλαδή επεμβάσεων με τη χρήση ενδοσκοπικών εργαλείων που εισέρχονται μέσα από την ουροποιητική οδό χωρίς εξωτερικές τομές, σε συνδυασμό με την τεχνολογία laser, τείνει να καταστήσει πλέον παρελθόν τις ανοιχτές χειρουργικές επεμβάσεις για περιπτώσεις λιθιάσεων των νεφρών, του ουρητήρα και της ουροδόχου κύστης.

 

- Όταν η σεξουαλική ζωή μας γεμίζει άγχος....εδώ

Πολλοί είναι οι άντρες που παρουσιάζουν παροδικά προβλήματα στη στύση τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. 

 

- Η Ανακάλυψη των Μυστικών της Ερωτικής Χημείας, ή ο Δήμιος του Έρωτα;....εδώ

Aν νομίζετε ότι η αγάπη και ο έρωτας είναι μόνο ζητήματα συναισθημάτων, κάνετε λάθος: η αγάπη κι ο έρωτας ζουν στον εγκέφαλο, και στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από αποτελέσματα ορμονικών εκκρίσεων, παραλλαγών και αλληλεπιδράσεων.

 

- Μέθοδοι Αντισύλληψης - Τα Υπέρ και τα Κατά....εδώ

Με τον όρο "αντισύλληψη" εννοούμε την χρήση πρακτικών, συσκευών ή φαρμάκων με σκοπό την πρόληψη ή τη μείωση της πιθανότητας εγκυμοσύνης. Οι μέθοδοι αντισύλληψης χρησιμοποιούνται συχνά ως μέρος του οικογενειακού προγραμματισμού.

 

- Πρόωρη Εκσπερμάτιση | Φαινόμενο που απασχολεί τον σύγχρονο άντρα....εδώ

Με τον όρο "πρόωρη εκσπερμάτιση" αναφερόμαστε στην μη ικανότητα του άντρα να ελέγχει ο ίδιος την εκσπερμάτισή του, με αποτέλεσμα να κορυφώνει χωρίς τη θέλησή του, με ελάχιστο σεξουαλικό ερεθισμό, πριν, κατά τη διάρκεια ή σχεδόν αμέσως μετά τη διείσδυση και πριν το επιθυμήσει ο ίδιος.

 

- Τα Οφέλη του Νερού - Ουρολοιμώξεις & Ουρολιθιάσεις....εδώ

Η κατανάλωση νερού είναι ευεργετική και βοηθάει στην καλή και σωστή λειτουργία των φυσικών φίλτρων του οργανισμού μας, τους νεφρούς.

 

- Γυμναστική: "Υγεία & Σεξουαλική Ζωή"....εδώ

Τον Φεβρουάριο του 1999, σε άρθρο της Εφημερίδας της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, αναφέρεται ότι επιστήμονες και ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην κακή σωματική και συναισθηματική υγεία του ατόμου.

 

- Δυσπαρευνία | Για ποιούς λόγους πονάω κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής;....εδώ

Η Δυσπαρευνία ορίζεται ως: «η παθολογική κατάσταση κατά την οποία η συνουσία είναι επώδυνη ή δυσχερής για την γυναίκα, λόγω ψυχολογικών προβλημάτων (κατάθλιψη, άγχος απόδοσης) ή οργανικών αιτιών (αγγειακά, νευρογενή, ορμονικά, χρόνιες παθήσεις, χρήση φαρμακευτικών ουσιών, λοιμώξεις, λανθάνουσες κακοήθεις παθήσεις του κατώτερου ουρογεννητικού) ή λόγω ηλικίας». Κατά την διάρκεια δηλαδή της σεξουαλικής επαφής ή μετά, η γυναίκα παρουσιάζει συνεχόμενο ή επίμονο πόνο στα γεννητικά όργανα.

 

- H Φίμωση και η Αντιμετώπιση της....εδώ

Φίμωση είναι η κατάσταση στην οποία δεν είναι δυνατή η αποκάλυψη της βαλάνου του πέους, λόγω στένωσης της ακροποσθίας. Συνήθως η φίμωση θεωρείται συγγενής ανωμαλία στα αγόρια.

 

- Το σώμα καθρέπτης της ψυχής και του νου....εδώ

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο ψυχοσωματικές παθήσεις ή ψυχοσωματικό σύνδρομο κλπ. Με τον όρο αυτό εννοούμε τις παθήσεις της γενικής παθολογίας που οφείλονται σε συνειδητούς ή ασυνείδητους ψυχολογικούς παράγοντες και αφορούν όλες τις ιατρικές ειδικότητες.

 

- Προφυλακτικά Σεξουαλική πράξη, προστασία και στύση....εδώ

Δύο είναι οι χρήσεις του προφυλακτικού. Η χρήση του ως μέτρο αντισύλληψης και η προστασία που μας παρέχει στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε την σεξουαλική επαφή με ασφάλεια.

 

- Ονειρώξεις – "Wet dreams"....εδώ

Με τον όρο "ονείρωξη" αναφερόμαστε στην σεξουαλική διέγερση ενός ατόμου κατά την διάρκεια του ύπνου που τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από ερωτικά όνειρα. Στην περίπτωση που το άτομο αυτό είναι άντρας παρατηρείται εκσπερμάτιση κατά την διάρκεια του ύπνου, αντίστοιχα στις γυναίκες παρατηρείται αύξηση των κολπικών εκκρίσεων.

 

- Μικροφαλία και πως αντιμετωπίζεται....εδώ

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που δημιουργεί προβλήματα στην σεξουαλική ζωή και αυτοπεποίθηση του άντρα είναι το μέγεθος του πέους του, επηρεάζοντας πολλές φορές το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον και δημιουργώντας σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, μέχρι και ανικανότητα.

 

- Ηθική & Παρθενικός Υμένας....εδώ

Η ευρεία άποψη για τη γυναικεία παρθενία είναι ότι χάνεται όταν ένα πέος εισέρχεται στον κόλπο της γυναίκας και διαρρηγνύεται ο παρθενικός υμένας. Όμως, ως επί το πλείστον, η έννοια της παρθενίας μιας γυναίκας δεν ταυτίζεται με το εάν ο υμένας της είναι ανέπαφος ή σπασμένος.

 

- Ερωτική Πίστη ή Απιστία;....εδώ

Έρευνες έχουν δείξει ότι 32% των αντρών και 19% των γυναικών έχουν ή θα ήθελαν να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις. Η απιστία προκύπτει περίπου στο 70% των ζευγαριών, η αποκάλυψή της είναι επώδυνη και για τους δύο και διαταράσσει το βασικό στοιχείο της σχέσης που είναι η εμπιστοσύνη.

 

- Κακώσεις έξω γεννητικών οργάνων....εδώ

Συνήθως οι τραυματισμοί των έξω γεννητικών οργάνων γίνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, των αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδήλατο, ποδόσφαιρο κ.α.), της σεξουαλικής δραστηριότητας, από τροχαία ή εργατικά ατυχήματα, νέες μόδες όπως το piercing κτλ.

 

- Tips & Tricks για μια Υγιή Ερωτική Σχέση....εδώ

Όλοι μας, άντρες και γυναίκες, θέλουμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Θέλουμε να ζήσουμε μια σχέση υγιή και ποιοτική, είτε έχει “αίσιο” είτε “άδοξο” τέλος.

 

- HPV και Κακοήθεια στους Άνδρες....εδώ

Ο ΗPV (Human Papilloma virus) είναι ένας πολύ διαδεδομένος, σεξουαλικά μεταδιδόμενος ιός, που από πολλούς θεωρείται συνώνυμος με τα «κονδυλώματα», τα οποία είναι μια μορφή του HPV.

 

- Αυνανισμός: Έννοια Παρεξηγημένη και Κακοποιημένη....εδώ

Με τον όρο αυνανισμός, αναφερόμαστε στην διέγερση των ιδίων γεννητικών οργάνων με στόχο την πρόκληση οργασμού και αυτοϊκανοποίησης της γενετήσιας ορμής και ηδονής χωρίς να υπάρξει σεξουαλική επαφή με άλλο πρόσωπο.

 

- Όταν το Σώμα Μιλάει στην Ψυχή | Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Ψυχοσωματικών Παθήσεων....εδώ

Η αμφίδρομη επιρροή ανάμεσα στο σώμα και το «πνεύμα» είναι πλέον αποδεκτή, σε σημείο να θεωρείται σήμερα φυσιολογική η κατάπτωση του σώματος και η ασθένειά του, εαν νοσεί το πνεύμα.

 

- Ο Τελευταίος Πειρασμός στο Βασίλειο των Αγνών....εδώ

Η βίβλος κατατάσσει την ομοφυλοφιλία στην κατηγορία “αμαρτία” και μάλιστα την ονομάζει «βδέλυγμα». Η επίσημη ονομασία του όρου αυνανισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «η κατά μόνας αμαρτία».

 

- Ερμαφροδιτισμός, Ψευδοερμαφροδιτισμός, Αμφισεξουαλικότητα | ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ | Διαταραχές Σεξουαλικής Διαφοροποίησης & | Συγγενής υπερπλασία επινεφριδίων....εδώ

Ο Ερμαφρόδιτος απεικονίζεται στα έργα τέχνης της Αρχαιότητας γυμνός ή εν μέρει ντυμένος, είτε έχοντας κορμί εφήβου με γυναικεία στήθη και ανδρικά γεννητικά όργανα, είτε με ευλύγιστο καλλίγραμμο γυναικείο κορμί και ανδρικά γεννητικά όργανα.

 

- Πορνογραφία του χθες - Πορνογραφία του σήμερα| Πορνογραφία & ΜΜΕ ....εδώ

Το 2006, η βιομηχανία πορνό στην Αμερική έκανε τζίρο 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο από τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, ενώ οι διεθνείς εισπράξεις από την παγκόσμια διακίνηση πορνογραφικού υλικού έφτασε στα 97 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν, αντίστοιχα, τον ίδιο χρόνο η Microsoft δήλωσε συνολικό τζίρο 44,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

- Ομοφυλοφιλία Ορισμός - Προσέγγιση - Αποδοχή....εδώ

Τον 20οαιώνα, η ομοφυλοφιλία έγινε αντικείμενο αξιόλογων μελετών και διαλόγου στις δυτικές κοινωνίες, ειδικά μετά το κίνημα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων που ξεκίνησε το 1969.

 

- Άνδρες & "Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία"....εδώ

Λίγο οι αντικρουόμενες επιστημονικές έρευνες, λίγο η ευκολία μας, έχουμε τελικά καταλήξει να χρησιμοποιούμε αλόγιστα συσκευές που εκπέμπουν μη ιονίζουσα ακτινοβολία. Η ελευθερία που μας προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία είναι πολύ σημαντική, ενώ το γεγονός ότι αποφεύγουμε τα ενοχλητικά καλώδια την κάνει ακόμη πιο δημοφιλή. ¨Έχουμε όμως ποτέ αναλογιστεί της επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας όλη αυτή η ακτινοβολία στην οποία είμαστε εκτεθειμένοι καθημερινά;

 

- Νυκτερινή Ενούρηση και παιδιά Άγνοια, Ταμπού & Προκατάληψη....εδώ

Μία από τις σοβαρότερες παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, που αποτελεί και την συχνότερη διαταραχή της παιδική ηλικίας, είναι η «Ενούρηση».

 

- Διατροφή και ουρολογικές παθήσεις....εδώ

Τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί, μέσα από ιατρικές μελέτες που έχουν γίνει, ότι σημαντικός παράγοντας στην εμφάνιση κάποιων ουρολογικών παθήσεων ειδικά στους άντρες είναι οι καθημερινές συνήθειες που έχουν αναπτύξει και ο τρόπος ζωής τους.

 

- Γάμος & Ερωτική ζωή....εδώ

Πόσοι από εμάς, μετά από μερικά χρόνια γάμου, αναρωτιόμαστε που πήγαν αυτές οι στιγμές που δεν χορταίναμε ο ένας τον άλλον και δεν βλέπαμε την ώρα πότε θα συναντηθούμε;

 

- Γυναίκες & προβλήματα υγείας – ταμπού....εδώ

Η γυναικεία ουρολογία εστιάζει στην διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων του ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας.

 

- Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά και τους εφήβους μας;....εδώ

Στην σημερινή εποχή, και με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής, πολλά από τα προβλήματα και τις συγγενείς ανωμαλίες του ουροποιητικού συστήματος μπορούν να διαγνωσθούν ακόμα και στην εμβρυϊκή φάση.

 

- Εφηβεία και Σεξουαλικότητα....εδώ

Ως εφηβεία μπορεί να οριστεί η μεταβατική φάση ανάμεσα στην παιδική και την ώριμη ηλικία. Οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ως την πιο δύσκολη, περίπλοκη και κρίσιμη περίοδο στην ζωή του ανθρώπου.

 

- Ρομποτική Χειρουργική & Ουρολογία....εδώ

Η Ουρολογία είναι η ειδικότητα που χρησιμοποιεί περισσότερο την ρομποτική ή λαπαροσκοπική χειρουργική στις επεμβάσεις της. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες έτσι ώστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα των παλαιών χειρουργικών τεχνικών και των νέων χειρουργικών μεθόδων.

 

- Άνδρες και Ορμονικές Διαταραχές – Ανδρόπαυση & Υπογονιμότητα....εδώ

Οι σύγχρονοι και δραστήριοι άντρες προσδοκούν να παραμείνουν ενεργητικοί και αρρενωποί ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Γύρω στην εφηβεία, η σπουδαιότερη ανδρική ορμόνη, η τεστοστερόνη, φτάνει στα επίπεδα του ενηλίκου. Η διαδικασία, όμως, της γήρανσης είναι φυσιολογική και αναπότρεπτη.

 

- Γυναίκες | Ερωτική Πράξη - Σεξουαλική Δυσλειτουργία - Ανοργασμία....εδώ

Η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί, ποθεί, διεκδικεί. Διεκδικεί την θέση της στην κοινωνία, την ίση μεταχείριση και τα δικαιώματα της ως πολίτης, την επαγγελματική καταξίωση και αναγνώριση, τον σεβασμό, την ικανοποίηση της σεξουαλικότητά της.

 

- Διαταραχές Ύπνου & Ουρολογικά προβλήματα....εδώ

Η αϋπνία είναι μια από τις πιο κοινές διαταραχές του οργανισμού μας και επηρεάζει το ένα τρίτο περίπου του γενικού πληθυσμού, ενώ εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες. Ο διαταραγμένος ύπνος προκαλεί σημαντική ημερήσια κόπωση και έχει αρνητική επίδραση στην ενεργητικότητα και παραγωγικότητα του ατόμου.

 

- Σεξουαλικός εθισμός....εδώ

Ως σεξουαλικός εθισμός (sexual addiction) ορίζεται η καταναγκαστική συμπεριφορά του ατόμου να αναζητεί συνεχώς σεξουαλικές εμπειρίες, ενώ εμφανίζει έντονη δυσφορία, δηλαδή συμπτώματα στέρησης, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα ικανοποίησης των παρορμήσεων του. Είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά που κυριαρχεί πλήρως στην ζωή του εξαρτημένου ατόμου και το σεξ γίνεται η οργανωτική αρχή της ζωής του.

 

- Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα....εδώ

Το μεγαλύτερο μυστήριο είναι αυτό που είναι πιο κοντά μας. Η ψυχολογία και οι κοινωνικές επιστήμες θεωρούν τη σεξουαλικότητα ως τον καθοριστικό παράγοντα για τη διαμόρφωση του ανθρώπινου ψυχισμού.

 

- Όταν η σεξουαλική ζωή μας γεμίζει άγχος....εδώ

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται άγχος στη σκέψη να έρθουν σε σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, κι αυτό γιατί είμαστε εσφαλμένα «ρυθμισμένοι» να πιστεύουμε ότι το αίμα της περιόδου είναι κάτι βρώμικο.

 

- Η χρησιμότητα του περιοδικού προληπτικού ελέγχου (check-up) στους άντρες....εδώ

Οι άντρες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, δεν επισκέπτονται συστηματικά τον γιατρό τους για τον έλεγχο των γεννητικών οργάνων και του αναπαραγωγικού τους συστήματος. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι άντρες έχουν την τάση να επισκέπτονται τον ανδρολόγο μόνο όταν αντιμετωπίζουν μία συγκεκριμένη διαταραχή.